Sponsor workshops

Following the conference orientated morning programme, the afternoon allows participants to follow a variety of workshops. The workshops are held in three blocks of one hour, divided over different meeting rooms. Registration to workshops can be done via the event Network app. All participants are invited to join the app after registration.

Sessie 1: ‘Met andere ogen’

Met onze gespreksstarter, genaamd ‘Met andere ogen’ wordt op een interactieve manier het gesprek gevoerd over sociale veiligheid, oordelen, vooroordelen en micro-agressie. Door middel van virtual reality krijg je een inkijkje in verschillende situaties van sociale uitsluiting en grensoverschrijdend gedrag. We maken blinde vlekken zichtbaar en ongemak bespreekbaar. Middels deze VR-ervaring creëert Met andere ogen wederzijds begrip en motiveert het deelnemers om zelf andere keuzes te maken die bijdragen aan sociale veiligheid binnen een organisatie.

Let op, dit is een verkorte sessie om je kennis te laten maken en te laten ervaren met deze workshop. De workshop duur normaliter 2 uur.

Sessie 2: ‘Verken de D&I concepten in de energietransitie

Wil je de concepten van diversiteit en inclusiviteit verkennen? Doe dan mee aan de interactieve workshop met Joy Lodarmasse en Froukje de Vries, van Alliander en TenneT respectievelijk. Verzamel argumenten om de discussie aan te gaan binnen jouw organisatie over waarom inclusieve acties voor vrouwen nodig zijn om de energietransitie te realiseren.


Testimonials Switchers

Er zijn meer vrouwen nodig voor de energietransitie.

Met deze testimonial willen wij vrouwen inspireren om de switch te maken en bij te dragen aan de enorme uitdaging die wij met elkaar hebben. Doelstelling is vrouwen na te laten denken of zij de switch naar een baan in de energietransitie willen maken. Ze hebben waarschijnlijk wel een idee van de mogelijkheden en waar ze tegenaan kunnen lopen.
Maar het meest aansprekend zijn natuurlijk de verhalen van de vrouwen die de switch gemaakt hebben. Welke twijfels ze hadden, hoe het uitgepakt heeft, een gouden tip. Kortom, een eerlijk verhaal met voors en tegens. Misschien wel net het laatste zetje dat iemand nodig heeft om de stap te nemen. De testimonials zullen maximaal 5 minuten duren en worden gemaakt op basis van een interview (max 45 minuten) aan de hand van een paar vragen.

De testimonials worden gebruikt voor de website van Energy Switch Zuid-Holland en 75inQ en als materiaal voor toekomstige bijeenkomsten/events (voor switchers.)


Sustainable Visibility | Sustainable Fashion

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën. Oprichters Suzanne en Lieke van Masterpiece staan buiten kijf dat de mode-industrie anders en beter georganiseerd moet worden. In 2019 richtten zij Masterpiece op: een modeverhuurplatform. Met Masterpiece kunnen vrouwelijke professionals hun kledingkasten gaan huren. Masterpiece biedt variatie, gemak en een duurzaam alternatief.

Kom langs bij hun workshop waar Suzanne en Lieke hun visie op de mode-industrie delen, uitleggen hoe het huren van kleding werkt en veel tips delen over het creëren van een duurzame en professionele garderobe.


De beste versie van jezelf zijn in de energietransitie #hoe dan?

Een openhartig gesprek tussen generaties onder leiding van Talent voor Transitie.


Meer medestanders voor inclusie door VHTO

Hoe zorg je voor medestanders binnen jouw organisatie om te zorgen voor een inclusieve cultuur? In deze sessie delen we inzichten rondom gender biasses, allyship frameworks en manieren waarop jij jouw organisatie inclusiever kan maken.

Een gesprek en voorbeelden uit de praktijk van VHTO.


Meet & Greet

Windunie is de grootste windcoöperatie van Nederland.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van lokale duurzame energieprojecten.

Dit gebeurt altijd in samenwerking met lokale ondernemers, burgerinitiatieven, (agrarische) grondeigenaren en projectburen.

Is dit jouw ambitie?

Ontmoet ons persoonlijk tijdens Women in Energy om meer te weten te komen over wat ons drijft en welke mogelijkheden wij bieden binnen ons bedrijf.Authentic Professional

Get your career in line with your values, motivation, expectations, needs and qualities during this session by 75inQ.


How does your brain sabotage your career?

Ons brein kan ons ernstig saboteren. Je merkt het vaak niet eens en soms wel. Onze emoties nemen het over en dan lukken sommige zaken ineens niet meer. We gaan twijfelen, worden onzeker of juist overmoedig.

Het saboteren van jouw pad heeft met het gebruik van je brein te maken. Jouw gewoonten en gedrag bepalen hoe jij jouw loopbaan inricht en waarom iets makkelijker of moeilijker gaat.

Ik neem je mee in hoe je meer grip kan krijgen op jouw brein door kort uit te leggen hoe je brein werkt, waarom het jou kan saboteren en een oefening in hoe je het anders kan doen.

De Brain&Mind aanpak is neurowetenschappelijk bewezen methode hoe je gedrag en gewoonten kan veranderen.

Nieuwsgierig hoe en of jouw brein je saboteert in de stappen die jij wilt zetten?


‘Unleash your Feminine Power’ training by Hadassah Vorm

Deze training is voor vrouwen in de Energy branche die zich verder willen ontwikkelen in deze toch nog door mannen gedomineerde sector en geef daar tools en handvatten voor vanuit mijn eigen ervaring als Customs Consultant met mijn bedrijf ORA Offshore Customs Consultancy in de offshore- en energy sector sinds 2007.

Deze branche, de offshore en scheepvaart is een voor 98% door mannen gedomineerde wereld. Heel langzaam begint daar nu meer verandering in te komen.

Maar, in de trainingen, workshops en Masterclasses die ik geef komt aan bod, dat vrouwen vaak wel willen maar zich niet durven te profileren.

We blijven ook vaak uit valse ‘bescheidenheid’ te veel en te vaak op de achtergrond, en zo wordt de mythe van het ‘old boys network’ in stand gehouden.

Vanuit mijn tweede bedrijf Hadassah Vorm Coaching werk ik daarom juist alleen met ondernemende vrouwen en gaan we aan de slag met de do’s and don’ts om zo dat glazen plafond te doorbreken.


Meet & Greet Verden

Wie zijn de mensen bij Verden? Omdat we geloven dat mensen alleen ‘zakendoen’ met andere mensen, stellen we ons graag aan je voor. Vandaag Jasper ten Wolde, onze Adviseur Duurzaamheid

Als je op zoek bent naar een betekenisvolle baan in de wereld van duurzaamheid en techniek ben je bij Jasper aan het goede adres. Vanuit zijn rol helpt hij duurzaam gedreven professionals bij het vinden van een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld bij netbeheerders, impactmakers en waterbedrijven.

Werk vanuit jouw intrinsieke motivatie

Het gevoel dat je waarde toevoegt met de dingen die je doet. Dat je verbonden bent met je collega’s. Dat wat jij belangrijk vindt er echt toe doet. Werken is een fantastische manier om het beste uit jezelf te halen. Maar dan moet je wel een baan hebben die echt bij jou past.

Wij begeleiden je in dit proces. Bij Verden gaan we op zoek naar jouw purpose, de reden waarom jij doet wat je doet. Als we dat in kaart hebben, ga je aan de slag bij een van onze duurzaam of maatschappelijk gedreven opdrachtgevers. In dit traject werken we volledig vanuit jou als persoon. Zo vind je een betekenisvolle baan die aansluit bij jouw ambities.


Climate & Energy Tech Hub

Hoe kunnen we innovatie in de energietransitie ondersteunen? door Climate & Energy Tech Hub

Voor startups, scaleups, corporates & enthousiastelingen. Nieuwe bedrijven of innovaties helpen groeien door de verbinding met de juiste contacten, projecten, eerste klanten, inspirerende locaties, of door middel van investeringen? Laten we het gesprek aan gaan om te bespreken hoe deze innovatieve toepassingen het best kunnen worden ondersteund. Discussie vragen zijn: wat zijn succesvolle innovaties, waarom zijn die succesvol, waar schiet de huidige markt te kort om die groei te ondersteunen en hoe kunnen we juist wél zorgen dat we die versnellen?