Nicole Buissing is Community Manager bij de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA). Samen met een super team van branchespecialisten en het bestuur van de Nederlandse branchevereniging zet ze zich in voor meer duurzame windenergie op land en op zee. Met de leden van NWEA verenigt ze de windsector in Nederland en versnelt de transitie naar een duurzame energievoorziening door bedrijven en overheden aan te sporen te investeren en mee te denken over de duurzame windenergie van nu en de toekomst.
Nicole promoot actief het gebruik van windenergie in binnen- en buitenland. De activiteiten van NWEA initiëren en ondersteunen beleidswijzigingen om de inzet van windenergie zowel onshore als offshore te optimaliseren. Daarnaast faciliteert NWEA, Nederlandse bedrijven op internationale windmarkten door het organiseren van en deelnemen aan evenementen. Onder de ruim 300 leden van NWEA bevinden zich ontwikkelaars van windparken, eigenaren van windturbines, fabrikanten, constructeurs, onderzoeksinstituten, elektriciteitsleveranciers, adviseurs en onderhoudsbedrijven.

Klimaat en energie staan hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Ook bij bedrijven is urgentie om over te stappen naar duurzaam. De ambities van de windsector zijn hoog. Nicole is er trots op onderdeel te mogen maken de ambities van de windsector te ondersteunen en een betere wereld te creëren voor deze en toekomstige generaties. Ze staat voor creatieve aansprekende campagnes die bijdragen aan de versterking van de community NWEA die primair bestaat uit leden en stakeholders en regisseert on- en offline marketingcampagnes, onboarding van nieuwe leden, organiseert events en betrekt leden bij de branchevereniging; op events en via de commissies.

Een van de redenen waarom ze graag in het bestuur van WIE 2023 zit, is haar persoonlijke drive, gender ongelijkheid geen onderdeel te laten zijn van de energietransitie. Niet dat het er niet is maar wel denkend vanuit kracht en niet vanuit zwakte. Nicole ziet juist in deze sector heel veel leuke, intelligente vrouwen met prachtige posities die het super goed doen. Daar mag de doelgroep van de Women in Energy conferentie van leren. Stop met calimero gedrag. Daarmee maak je jezelf onnodig klein en is totaal overbodig.
Zelf heeft ze 2 leuke zonen alleen opgevoed vanaf dat ze 6 en 8 waren en is er trots op dat beide jonge mannen van inmiddels bijna 22 en 20 jaar mooie studies volgen als respectievelijk, politicologie en watermanagement. Ze staan met zijn drietjes fantastisch in het leven terwijl ze altijd fulltime heeft gewerkt. Het kan dus gewoon. Dat heeft veel energie gekost en heel veel leermomenten opgeleverd waardoor ze sterk in de maatschappij staat. Nicole wil de dames in de energie transitie laten zien dat gender ongelijkheid eigenlijk helemaal geen onderwerp moet zijn maar juist door in de kracht van de juiste kennisoverdracht deze power vrouwen mee te nemen in hun kansen op de arbeidsmarkt. Want het is een super leuke, interessante sector en daarvoor wil ze vrouwen uitnodigen te komen werken in de energietransitie. Er zijn heel veel mensen nodig. Nu en in de toekomst.

De Women in Energy conferentie biedt het juiste platform om het netwerk te stimuleren en te brainstormen over wat wel kan door elkaar van mooie tips en adviezen te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *